Fakta

Fillers – så fungerar det

Hyaluronsyra är en bindvävssubstans som finns naturligt i vår hud och har en stark vattenbindande förmåga vilket ger volym till huden. Den kroppsegna, naturliga, hyaluronsyran bryts ner på ca 5 dagar vilket innebär att kroppen hela tiden producerar ny. Då vi åldras minskar produktionen av hyaluronsyran vilket gör att hudens elasticitet minskar och rynkor, veck och linjer uppkommer.

Biverkningar

Allergiska reaktioner eller andra biverkningar av filler som är baserad på Hyaluronsyra är extremt ovanliga då Hyaluronsyra är en icke-animalisk syntetiskt tillverkad substans som normalt finns i kroppen. Som vid behandlingen med Botox är de flesta biverkningar relaterade till nålsticken (rodnad, svullnad). Denna rodnad och svullnad försvinner efter några timmar eller någon dag. Det händer ibland att man får små stickblåmärken som försvinner efter några dagar.

Så går en behandling till

Området som ska behandlas rengörs och tvättas av. Därefter sprutas fillern in med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Fillern gör att rynkan lyfts upp och du får ett omedelbart resultat.
Om man ska behandla läpparna med en filler kan detta kännas lite mer. En del kliniker erbjuder därför tandläkarbedövning dvs en bedövningsspruta för att minska obehag.

Tänk på!

Att i första hand använda en icke-permanent filler. Även om det blir dyrare i längden så är det säkrare.
Att börja försiktigt.
Börja med en liten mängd så kan du bygga på mer efter hand.
Gör ingreppet hos en läkare eller sjuksköterska.